Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące kotlety o cebulkowym aromacie
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 78
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2805
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 78
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2805
Składniki
Kotlet schabowy rozbijamy solimy, pieprzymy i odstawiamy. Rozbijamy jajko dodajemy musztardę, odrobinę mleka i mąkę, dokładnie mieszamy by nie było grudek, do następnego naczynia dajemy bułkę tartą i prażoną cebulkę – trzeba ją trochę zgnieść, by była drobniejsza, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy olej na patelni i panierujemy kotlety najpierw w masie z jajek a potem w bułce z cebulką, pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu odsączany kotlety na papierowym ręczniku.
Kotlet podałam z sałatką ogórkowe tzatzyki :)