Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlet mielony z szatkowaną kapustą"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści. Drobno poszatkować, posolić, obciążyć i odstawić na około 2 godziny.
Jeśli nie mamy czasu, kapustę można pokroić w kliny i ugotować na parze, a gdy będzie miękka, posiekać. Po tym czasie kapustę odcisnąć, wymieszać z mięsem, jajkami, kaszą manną i przyprawami.
Z masy formować podłużne kotlety i smażyć z obu stron około 10 minut, aż mięso będzie dobrze dosmażone. Kotlety można podawać z piure ziemniaczanym i gotowaną na parze marchewką.
<strong>Superrada</strong>
Te kapuściane kotleciki można również ułożyć w naczyniu żarodpornym, polać pikantnym sosem pomidorowym lub paprykowym, posypać tartym żółtym serem i zapiec.Źródło: Twoje Imperium