Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Schab delikatnie rozbij, np. przez folię spożywczą, oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce. Suszone pomidory drobniutko posiekaj. Pokrój w plastry topione serki. Rozłóż je na połowie kotleta, posyp posiekanymi pomidorami. Mięso złóż na pół, ściskając mocno brzegi, aby farsz nie wypadł.
Bułkę rozmieszaj z parmezanem (albo ze zmielonymi orzechami czy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi). Zanurzaj kotlety najpierw w roztrzepanym jajku, potem obtaczaj w bułce z serem. Smaż około 10 minut na rozgrzanym oleju. Kotlety serwuj z ryżem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień