Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety to doskonała propozycja na postny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla pieczonej ryby. Można je serwować jak klasyczne kotlety z ziemniakami i dowolną surówką, wykorzystać jako wkład do domowych burgerów, zajadać w towarzystwie sosu lub solo bez żadnych dodatków.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Tuńczyka odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj soczewicę, ser feta, jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi.
Uformuj równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Kotleciki z soczewicy, tuńczyka i fety smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron (po około 5 minut z każdej strony).