Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki w cieście drożdżowym"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę połącz z drożdżami, dodaj mleko, wodę, żółtka, sól i cukier. Wyrób. Dodaj olej. Wyrabiaj, aż ciasto będzie miękkie, odstaw w ciepłe miejsce.
Mięso wymieszaj z jajkiem posiekaną bazylią, 2 łyżkami bułki tartej i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, musztardą i przyprawami. Masę formuj w okrągłe kulki. Obtocz w pozostałej bułce, smaż na rozgrzanym oleju 5 minut, dolej wino i duś kwadrans pod przykryciem.
Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie 30 minut. Z ciasta formuj wałeczki i nabijaj na patyczki naprzemiennie z pulpetami. Piecz w temp. 190°C 20 minut.
Układaj na sałacie z pokrojonymi pomidorkami. Całość skrop oliwą.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień