Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korzenna karkówka"
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2700
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 679
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1602
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2700
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 679
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1602
Składniki
Goździki, ziarenka jałowca i ziela angielskiego utłucz w moździerzu, połącz z keczupem oraz olejem. Domieszaj musztardę, miód, cynamon oraz ostrą paprykę i rozmaryn.
Marynatę przypraw solą i pieprzem. Polej nią karkówkę. Mięso wstaw na 8 godzin do lodówki. W czasie marynowania karkówkę kilka razy obracaj.
Zamarynowane mięso wyjmij. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Ułóż pieczeń w formie. Piecz ok. 75 minut w temperaturze 200°C.
W czasie pieczenia mięso smaruj co jakiś czas pozostałą marynatą. Po upieczeniu karkówkę zawiń w folię aluminiową i odstaw na 15 minut, by soki równomiernie rozeszły się po całym kawałku mięsa i cała pieczeń była krucha oraz wyjątkowo soczysta.Źródło: Naj