Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze robiłam kopytka na oko. Tym razem postanowiłam odmierzyć składniki, żeby dodać przepis. Na pewno są osoby, które nigdy ich nie robiły.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do przestudzenia. Następnie przecisnąć przez praskę, na stolnicę. Dodać obie mąki i sól. Zrobić wgłębienie i wbić jajko.
Zagnieść na gładkie ciasto. Jeśli trzeba, można trochę podsypać mąką. Pamiętajcie, że jeśli dodacie za dużo mąki, to kopytka będą twarde. Ciasto podzielić na 3 części. Z każdej części uformować cienki wałeczek. Następnie, delikatnie spłaszczyć go dłonią. Kroić po ukosie.
W większym garnku zagotować wodę z solą. Kopytka wrzucać na wrzątek partiami. Nie za dużo na jeden raz. Gotować 1-2 minuty od wypłynięcia. Wyciągać łyżką cedzakową.
Kopytka podałam z gulaszem.