Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z brokułami i boczkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Makaron gotujemy al dente, czyli na półtwardo w osolonym wrzątku, z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek siekamy, boczek kroimy w drobniutką kosteczkę. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy, czyli na chwilkę wkładamy do wrzątku i natychmiast schładzamy w zimnej wodzie.
Na dwóch łyżkach masła szklimy cebulę i czosnek, dodajemy boczek i, po chwili smażenia, brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na pozostałym maśle krótko odsmażamy makaron, mieszamy z warzywami. Posypujemy żółtym serem.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 2,50 złŹródło: Rewia