Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kluski śląskie ? w takim razie zapraszam na mój sprawdzony pyszny przepis gdzie kluski rozpływają się w ustach
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Mięso z łopatki pokroić w dowolnej wielkości kostkę posypać przyprawami wlać dwie łyżki oleju i wszystko wymieszać do połączenia się w jedną całość
Przygotowane mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię i obsmażyć je na rumiany kolor, po tym czasie wlać wodę i wsypać suszone warzywa dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do powstania sosu
Zmielone ziemniaki wyrównując wierzch podzielić na cztery części wyjąć jedną z części i na jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę
Jak woda się zagotuje formować kluski przez środek zrobić dziurkę i od zagotowania gdy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty