Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski serowo ziemniaczane z dodatkiem koperku są bardzo smaczne i puszyste , można je podawać z sosem , polane masłem lub ze skwarkami.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 488
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24472
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 488
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24472
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować , następnie przecisnąć przez praskę razem z serem , dodać jajko obie mąki i sól ,wyrobić ciasto.
Koperek pokroić dodać do masy serowo ziemniaczanej . Z ciasta można formować wałeczki i kroić jak kopytka lub formować okrągłe kulki.
Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni na rumiano.
W garnku zagotować osoloną wodę i wrzucać okrągłe kluski do wrzątku , gotować około 5 minut od wypłynięcia. Podawać na ciepło ze skwarkami . Smacznego.