Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klopsiki z wołowiny nadziewane serem feta z dużą ilością pietruszki. bardzo smaczna propozycja podania poczciwych mielonych. polecam :-)
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 29
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 29
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić dosyć drobno, zeszklić na odrobinie oleju. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, jogurt naturalny oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i słodką papryką. Dokładnie wyrobić masę. Wstawić do lodówki na ok. 30 min. Ser feta pokruszyć, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać, formując podłużne kefty. (u mnie wyszło 6 szt.) Obsmażyć krótko na oleju ze wszystkich stron na dużym ogniu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w temp. 200 stopni ok. 20-25 min. Smacznego :-)