Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bez bułki tak szybko nie kwasnieje
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2002
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2002
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Zaleta tej potrawy-moze lezec dluzej i nie skwasnieje (bez bulki). 1kg mielonego miesa wymieszac z okolo 300ml zageszczonego,nieslodzonego mleka,dodac przyprawy (vegetta,majeranek lub inne ziola)dokladnie wymieszac. Przelozyc do foremki (keksowki) -najlepsza jednorazowa z folii alu.Piec okolo 1,5 godziny w 180 st.C.Wyjac,zlac natychmiast plyn jaki sie wydzieli.Klops mozna uzywac jako wedline jak rowniez grubsze plastry podgrzac w sosie i podawac jako dodatek do II dania.