Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna grochówka"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Składniki
Groch wypłucz pod bieżącą wodą, zalej 1,5 l wody, odstaw na 8 godzin. Odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 10 minut, ponownie odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 1,5 godz. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, listek laurowy, ziele angielskie.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Skwarki wrzuć do zupy, a do wytopionego tłuszczu dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, przysmaż. Dodaj mąkę, przysmaż. Dodaj wszystko do zupy, wsyp majeranek.
Gotuj zupę jeszcze 5 minut. Podawaj z pieczywem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień