Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kisz z blanszowanymi porami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24467
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24467
Składniki
Wysmaruj blachę masłem. Ciasto francuskie rozmroź, rozwałkuj i wyłóż nim blachę. Przykryj papierem do pieczenia, wysyp na wierzch fasolę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 15 minut (dzięki temu ciasto będzie płaskie). Po wyjęciu obniż temperaturę piekarnika do 180 st. C i usuń fasolę.
Umyj pory, odetnij zielone liście i korzenie. Przetnij por na pół i podziel na „listki”. Włóż na 4 minuty do wrzątku, wyjmij, ostudź w zimnej wodzie. Rozkrusz na cieście camembert, posyp tymiankiem, na wierzchu ułóż pory. Wymieszaj mleko z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Wylej na ciasto. Piecz 25 minut.Źródło: Olivia