Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kasza gryczana z kiełbasą i warzywami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Zagotuj 3/4 l osolonej wody. Wrzuć przyprawy. Zmniejsz ogień i włóż do wrzątku kiełbasę. Gotuj około 20 minut. Kiełbasę i przyprawy wyjmij, odłóż.
Dużą patelnię rozgrzej. Wrzuć kaszę. Podpraż kilka minut, wlej roztrzepane jajko. Dobrze wymieszaj. Gdy jajko połączy się z kaszą, wlej odrobinę gorącego wywaru z gotowania kiełbasy. Przykryj pokrywką i gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn. Dolewaj po małej porcji wywaru, aż kasza będzie miękka.
Warzywa oczyść. Papryki pokrój na paseczki, cebulę na ćwiartki, czosnek posiekaj. Podsmaż na oliwie. Kiełbasę pokrój na kawałki, wrzuć do kaszy. Dodaj warzywa, podgrzej. Posyp natką.Źródło: Naj