Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znoszę karpia. Tego zrobilam, bo przepis wydał mi się ciekawy a i chcialam zrobić przyjemność mężowi. Okazało się, że karp jest rewelacyjny! Nawet te porcje, które zamroziłam i zjedliśmy później były przepyszne. Jest pachnący i bardzo soczysty. Kompletnie nie czuć błotem.Tak więc był to mój pierwszy karp zjedzony ze smakiem i na pewno nie po raz ostatni. Polecam.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Przygotowujemy marynatę z przypraw i cytryny. Mieszamy ją z mlekiem. Wlewamy do półmiska i namaczamy w niej rybę. Wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia odsączamy rybę z dwóch stron papierowym ręcznikiem. Obtaczamy ją w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażymy karpia na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony, aż uzyska złoty kolor.
Ozdabiamy wg uznania płatkami migdałowymi lub wiórkami cytrynowymi. Skrapiamy sokiem cytrynowym i gotowe!