Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp w cieście"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20242
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2138
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20242
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2138
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Karpia oczyść, polej sosem sojowym i różowym winem. Dopraw solą, pieprzem i wstaw do lodówki na 30 minut.
Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 100 ml wody. Kawałki ryby zanurz w cieście i usmaż na małym ogniu na oleju.
Na osobnej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim drobno posiekane papryczki chili, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno starty imbir. Wymieszaj z cukrem, skrobią kukurydzianą oraz octem. Dolej bulion, a całość gotuj do czasu, aż zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
Usmażoną rybę rozłóż na talerze i posyp drobno posiekaną dymką oraz porem. Polej sosem i podawaj z ryżem.Źródło: Tele Tydzień