Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie mięsko na rodzinny obiad. Mięso jest bardzo smaczne, kruche, a sos pikantny pomidorowo-paprykowy z ogórkiem małosolnym.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24472
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24472
Składniki
Kotlety z karkówki posmarować miksturą z musztardy i majonezu. Pozostawić w lodówce około 2 godziny. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Na patelnię przełożyć mięso i kilka minut dusić z cebulą. Dodać pokrojone pomidory bez skórki lub pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dodać papryki pokrojone w kostkę, a wcześniej pozbawione gniazd nasiennych. Dodać gorącej, przegotowanej wody szklankę lub więcej, zależnie od potrzeby. Patelnię przykryć i dusić mięso ok. 40 - 50 min. Obrócić mięso, pomieszać od czasu do czasu. Dodać ogórki małosolne pokrojone w kostkę oraz zioła prowansalskie, cukier, słodką paprykę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Całość dusić jeszcze 10 - 15 min na wolnym ogniu. Podać z ziemniakami albo z makaronem lub z kaszą. Smacznego.