Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w wydaniu słodko - kwaśnym -to pyszne danie obiadowe
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Mięso pokroić w niezbyt grube plastry.Zamarynować na 4 godz.Cebulę pokroić w piórka.Jabłka dokładnie umyć nie obierać ich ze skórki,wyciąć jedynie gniazda nasienne,pokroić na mniejsze cząstki.
Na patelni rozgrzać olej zrumienić na nim zamarynowaną karkówkę.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa usmażyć cebulę doprawiając ją solą i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego włożyć na dno połowę podsmażonej cebuli ułożyć na nią karkówkę. Na karkówkę ułożyć resztę cebuli,żurawinę oraz jabłka które lekko posypać majerankiem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić do pieczenia.Piec 50 min.,w połowie pieczenia na mięso położyć piórka masła.Mięso powinno w tym czasie zmięknąć i lekko zbrązowieć.Trzeba jednak uważać aby nie przypaliła się cebula lub owoce i w razie potrzeby potrawę przykryć.