Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karaibska potrawka z indyka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1899
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1899
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
W kokosie zrób 3 otworki, przelej mleko do miski, rozbij kokosa, wydrąż miąższ, połowę odłóż, resztę pokrój w kostkę. Połowę kostek kokosa zmiksuj z 100 ml mleka oraz 100 ml wody.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a imbir zetrzyj. Dymki potnij na kawałki. Z papryk usuń pestki i pokrój w paseczki. Papryczki chili posiekaj. Filet z indyka opłucz, pokrój w kostkę, zrumień na patelni na oleju. Dodaj czosnek, chili, imbir, sól, oprósz kurkumą i zasmaż. Dodaj paprykę, groszek i zmiksowany kokos. Dolej bulion, mleko kokosowe z puszki i gotuj 5 min. Dodaj resztę kostek kokosa oraz dymki i gotuj 2 min. Kolendrę posiekaj i wsyp do potrawki. Udekoruj grubymi wiórkami kokosa, podawaj np. z ryżem.Źródło: Tele Tydzień