Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna postna kapusta z pieczarkami. Przepis dostałam od znajomej i postanowiłam wypróbować i naprawdę jest pyszna, można podać ją samą lub z ziemniakami czy mięsem pieczonym.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Kapustę opłukaj, zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby odcedź i zagotuj jeszcze raz gdyby kapusta była kwaśna. Dodaj liście laurowe, pieprz, ziele angielskie oraz przyprawy do smaku. Gotuj do miękkości. Odcedź.
Pieczarki obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło i dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż i dodaj pieczarki, smaż do miękkości, dopraw solą i pieprzem.
Usmażone pieczarki dodaj do kapusty, wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Podaj jako samodzielne danie lub z ugotowanymi ziemniakami czy pieczywem. Możesz również podać do mięsa pieczonego lub kotleta mielonego czy schabowego.