Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska potrawa jako danie wigilijne jak i dodatek do obiadu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z soku pokroić i zalać wodą, dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować do miękkości ok. 1 - 1,30 godz. Włożyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę np podwawelską ( ilość wg uznania) lub kawałek ok. 20 dkg pokrojonego boczku wędzonego lub wędzonego - parzonego. Dodać suszonych grzybów (mogą być wrzucone suche połamane na drobno lub namoczone w zimnej wodzie. Zasypać kaszą ok. 4 łyżki i gotować do miękkości często mieszając. Uważać aby się nie przypaliła. Podawać do obiadu z ziemniakami.