Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kapuśniaki to pomysł na szybki obiad, na wieczór robimy ciasto i farsz, a po powrocie kończymy kapuśniaki i mamy gotowy obiad, z tego samego ciasta robię też paszteciki z mięsem
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1899
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1899
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
1. mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli, dodać margarynę, posiekać nożem, wbić jajka i dodać śmietanę, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki, 2. kapustę obgotować krótko, trochę przesiekać, 3. grzyby suszone namoczyć, ugotować, 4. cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone drobno pieczarki i ugotowane grzyby, dusić do odparowania płynu, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, 5. ciasto rozwałkować na prostokąt, na brzegu ułożyć wałek farszu, zawinąć ciasto, odciąć, pokroić na kawałki, posmarować rozmąconym jajkiem, piec ok 23 min w 190 st, podawać z barszczykiem smacznego