Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak z kiełbasą i kminkiem"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 136
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 136
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
Składniki
Włoszczyznę obierz i umyj, marchew pokrój w drobną kostkę, seler i pietruszkę na duże kawałki. Przysmaż włoszczyznę na oleju, zalej wrzątkiem, dodaj przyprawy, gotuj. Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do zupy, gotuj całość 20 minut.
Kapustę kilkakrotnie przepłucz pod bieżącą wodą, by nie była za kwaśna, pokrój na mniejsze kawałki. Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Kapustę i kiełbasę z cebulą dodaj do zupy, dopraw kminkiem, gotuj około 30 minut na małym ogniu. Wyjmij z zupy seler i pietruszkę.
Zupę można też ugotować na żeberkach (wtedy wywar z mięsa i warzyw gotujemy około 1,5 godziny) lub na wędzonym boczku.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień