Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak na wędzonce"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1667
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1667
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij i poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Wrzuć kości, listki laurowe, pieprz oraz ziele angielskie. Następnie dołóż do wywaru kapustę z ziemniakami i pokrojoną w słupki włoszczyznę.
Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy (najlepiej jałowcowej) i posiekany czosnek. Dorzuć do garnka.
Pod koniec gotowania dosyp odrobinę kminku i w miarę potrzeby zagęść zupę mąką wymieszaną z zimną wodą.Źródło: Kurier TV