Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapki z boczkiem i jabłkiem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji 1,20 zł
Boczek kroimy w drobną kostkę. Topimy na małym ogniu w rondelku o grubym dnie. Co jakiś czas mieszamy. Kiedy uznamy, że skwarki mają odpowiedni kolor, zdejmujemy rondelek z ognia. Wyjmujemy skwarki do miseczki. Wytopiony tłuszcz zostawiamy w rondelku.
W tym czasie jabłka obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do rondelka z ciepłym tłuszczem. Wstawiamy na ogień. Ciągle mieszamy. Dusimy tak długo, aż staną się szkliste. Wtedy dodajemy majeranek lub kminek.
Wrzucamy skwarki. Mieszamy dwie minuty. Odstawiamy. Kroimy chleb na kromki. Porcje mieszanki jabłkowej wielkości dużej łyżki wykładamy na kromki. Podajemy, najlepiej na ciepło, z dipem, np. chrzanowym lub czosnkowym.
Wartość odżywcza porcji 311 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 28,6 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia