Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka nadziewana jabłkami"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Składniki
Przepis przysłał Barbara Dobija z Rudzicy
Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Jabłka i pomarańczę obierz, pokrój w plastry, posyp cynamonem. Owocami napełnij kaczkę. Otwór zepnij wykałaczkami a nogi zwiąż sznurkiem. Skórę z wierzchu ponacinaj.
Kaczkę włóż piersią do góry do brytfanki. Na wierzchu ułóż kilka plasterków pomarańczy. Piecz 3 godz. w 160°C. W połowie pieczenia posmaruj dżemem.
<strong>Czas przygotowania 195 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie