Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w chrupiącej panierce"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1919
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1919
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Bułkę tartą lekko posól. Surowe jajko roztrzep z mlekiem. Masło rozpuść w rondelku, wsyp mąkę i energicznie wymieszaj. Wlej wywar warzywny, dołóż musztardę i całość dokładnie połącz.
Gotuj, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Ugotowane jajka, ostrym nożem, przekrój wzdłuż. Obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, tak aby ładnie się przyrumieniły. Podawaj z sosem.Źródło: Na żywo