Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka nadziewane pastą"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8931
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 134
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2926
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8931
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 134
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2926
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu. Przestudź i obierz.
Odetnij górną część jajek i wyjmij żółtka. Z dołu odkrój cienki paseczek, żeby można je było postawić.
Cebulę przetnij na pół. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i posmaruj ją masłem. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Zmiksuj ostudzone warzywo z żółtkami, po czym wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Włóż pastę cebulową w miejsce żółtek, zakryj kapeluszami z białek i udekoruj oliwkami oraz naciętymi we wzorki marchewkami.
Czas przygotowania: 30 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 190, Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax