Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajeczna z grzankami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo (8-10 minut). Wyjmij, ostudź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek, a następnie pokrój na ćwiartki lub ósemki.
Mieszane sałaty op łucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Żółty ser pokrój w kostkę.
Tosty zrumień na suchej patelni, opiecz w tosterze lub w piekarniku. Pokrój w kosteczkę. Natkę opłucz, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Zmiksuj razem z olejem. Powstały sos ziołowy dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę lub obranym i drobno posiekanym czosnkiem, sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
Na jednym dużym półmisku lub czterech talerzykach porozkładaj kawałki jajek, listki sałat, kostki żółtego sera i grzanki. Całość skrop sosem, delikatnie przemieszaj i natychmiast podawaj na stół.
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3,10 zł.
Na grzanki doskonale nadają się resztki czerstwego pieczywa. Pokrój je w kosteczkę i dosusz w piekarniku. Przechowuj w szczelnie zamykanym naczyniu, aby grzanki nie zwilgotniały.
. Opieczone tosty możesz natrzeć obranym ząbkiem czosnku.Źródło: Świat kobiety