Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, delikatne w smaku mięso. Jak to u mnie ostatnio dość często bywa, danie jest takie jakby... dietetyczne :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 439
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 439
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Składniki
Kotleciki indycze podsmażyć na smalcu, dodać cebulę pokrojoną na ćwiartki. Gdy cebula i mięso będzie zrumienione, wlać wodę, mięso posypać sola i pieprzem, dusić do miękkości (u mnie 1 godz.). Selera pokroić na kawałki, paprykę w paski. Warzywa podsmażyć na oliwie. Doprawić solą i pieprzem. Czas smażenia warzyw około 20 minut (ja przez ostatnie minuty smażyłam je pod przykryciem, aby szybciej zmiękły). Gotowe warzywa można dodać do mięsa i całość serwować w formie potrawki. Można też wyłożyć mięso na talerze i obłożyć je obficie smażonymi warzywami.
SMACZNEGO!