Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z indyka z malinami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cebulki obierz z błonek.
W szerokim garnku na rozgrzanym oleju delikatnie obsmaż cebulki. Wyjmij je, a następnie na tym samym tłuszczu przesmaż posypane solą i pieprzem mięso. Pod koniec smażenia oprósz indyka mąką. Zalej 3 szklankami wody i wymieszaj.
Ponownie włóż cebulki. Gotuj całość ok. 20 minut. Na koniec dodaj do gulaszu umyte maliny (zostaw kilka do dekoracji) i dopraw szczyptą cukru.
Danie podawaj np. z ryżem basmatti. Udekoruj natką pietruszki i pozostawionymi świeżymi malinami.Źródło: Telemax