Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z drobiowych serc i pieczarek"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Serca drobiowe umyj, osusz, oczyść, pokrój na mniejsze kawałki (np. na plastry). Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w półplasterki. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Papryczkę chili oczyść, posiekaj.
Masło stop w garnku, podsmaż serca. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, podduś. Zalej gorącą wodą (tak, by przykryła ). Dodaj czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i papryczkę chili, gotuj pod przykryciem do miękkości.
Przypraw do smaku, dodaj musztardę, podgotuj. Wlej śmietanę, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, aż część sosu odparuje. Podawaj z kluskami śląskimi lub ulubioną kaszą.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie