Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z borowikami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Składniki
Umyte mięso pokrój na kawałki. Natrzyj pieprzem, posiekanym czosnkiem i oprósz mąką. Podsmaż na patelni, pod koniec dopraw solą. Po ok. 10 minutach wyjmij wołowinę, a gorącą oliwę z sosem zostaw na kuchence.
Cebulę posiekaj, obraną marchew pokrój w plastry, a grzyby dokładnie oczyść.
Wrzuć przygotowane na patelnię po mięsie i lekko podsmaż.
Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i zalej całość winem.
Duś potrawę tak długo, aż wołowina będzie miękka.
Czas przygotowania: 90 min, ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax