Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to najlepsza pora roku na warzywny gulasz. Wszystkie składniki tego pożywnego dania znajdziesz w ogrodzie lub pobliskim warzywniaku. W wakacje preferujemy sałatki, chłodniki i dania z grilla, jednak warto czasem zjeść ciepły, zdrowy posiłek pełen kolorów i witamin. Zimą możesz użyć pomidorów z puszki, suszonych ziół i dodać chili, by potrawa była bardziej rozgrzewająca. Podawaj gulasz na plackach ziemniaczanych, z kopytkami, chlebem z masłem lub zjedz samodzielnie. Jeśli zostało ci trochę gulaszu, dolej do niego szklankę bulionu i zmiksuj warzywa blenderem – otrzymasz pyszną zupę na obiad kolejnego dnia. Pamiętaj, że to danie wręcz idealnie sprawdzi się jako wakacyjny obiad, do zabrania w trasę. Możesz bez większego trudu je zawekować w słoikach, a równie dobrze smakuje na ciepło co na zimno, podane z kromką pieczywa.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Sparz pomidory wrzątkiem i obierz z nich skórkę, a następnie pokrój je w kostkę. Obierz ziemniaki, cukinię oraz marchewki i też pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne i także podobnie pokrój. Obierz cebulę i czosnek i drobno poszatkuj, a następnie wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmaż chwilę, następnie dodaj ziemniaki i marchewkę, przemieszaj i podsmaż pod przykrywką. Dodaj pomidory, paprykę i cukinię, a jeśli preferujesz esencjonalne potrawy – dolej po łyżce octu balsamicznego i sosu sojowego. Duś warzywa do miękkości, po czym dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gulasz podawaj gorący, posypany świeżym, siekanym koperkiem.