Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak robie gulasz- to tylko taki ️🤌🏼 Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad. Najlepiej nadaje się ciemne miodowe piwko (dodaje słodyczy) ale może być każde. Pamiętajcie ze alkohol odparuje. Koniecznie spróbuj!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1913
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1913
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
1Mięso kroimy w kostkę. 2Dodajemy przeciśnięty czosnek, wędzona paprykę, suszony czosnek, tymianek, zioła prowansalskie i pieprz. 3Odstawiam do lodówki na minimum 3h, najlepiej przygotować mięso rano lub dzien wcześniej Nie solę bo mięso może być twarde a potem dodam sos sojowy ————————- -Kroje cebule w piórka. -Na patelnie daje trochę smalcu. -Dodaje mięso podsmażam z jednej strony, przekręcam i zasypuje łyżeczką mąki aby potem zrobił się pyszny sosik. -Gdy mięsko będzie miało brązowy kolor, dodajemy cebule, sos sojowy i smażymy 5minut pod przykryciem. Mieszamy. -zalewamy piwem (szklanka) i pol szklanki wody. -Dusimy pod przykryciem. -Doprawiamy sosem i ziołami -Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.
Kasze gotujemy i łączymy z buraczkami. Smacznego!