Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz pieczony"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Składniki
Cebulę drobno posiekaj, czosnek potnij w plasterki. Wołowinę oczyść i pokrój kostkę.
Ułóż warzywa na dnie brytfanny. Na nich rozłóż mięso. Całość dopraw solą i pieprzem oraz oprósz mąką.
Smalec roztop na patelni. Wystudź i wymieszaj z musztardą oraz odrobiną bulionu. Polej mieszanką zawartość naczynia.
Brytfannę przykryj i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Następnie dorzuć mrożonkę i piecz całość jeszcze ok. 10-15 minut.
Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki, zagęść go kawałkami czerstwego pieczywa i wymieszaj.Źródło: Telemax