Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz meksykański"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Umyte mięso pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w kostkę. Kukurydzę oraz fasolę osącz z zalewy, przepłucz pod bieżącą wodą i osącz.
W garnku rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj mięso, smaż 5-7 min. Oprósz solą oraz pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną słodką i ostrą paprykę, wymieszaj. Następnie wlej gorący bulion, dodaj pomidory z puszki, duś na średnim ogniu 45-60 min. Na 15 min przed końcem gotowania dodaj pokrojoną paprykę. Na koniec dodaj kukurydzę oraz czerwoną fasolę, całość gotuj jeszcze ok. 10 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Danie podawaj z ryżem lub plackami tortilla.
80 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie