Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na jesienny obiad.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Grzyby przepłucz, zalej dwoma szklankami wody. Namocz do czasu aż grzyby staną się miękkie. Ugotuj je w wodzie w której grzyby się moczyły. Szynkę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni na rumiano. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Smaż do czasu aż cebula zmięknie. Przełóż do garnka. Dodaj grzyby razem z wodą w której się gotowały. Dodaj bulion. Duś na małym ogniu ok. 1 h. Ogórki pokrój w cienkie półplasterki. Dodaj do mięsa. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez kwadrans.