Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzanki z serem i warzywami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Bagietkę pokrój na grubsze kromki. Skrop je czosnkową oliwą z obu stron. Grzanki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz, aż pieczywo apetycznie się zrumieni.
W tym czasie marchewki obierz, cukinię oczyść. Warzywa umyj, wytrzyj do sucha i potnij w cienkie słupki. Smaż je kilka minut na pozostałej oliwie. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Ser feta utrzyj na gładko z twarożkiem oraz jogurtem. Pastę przypraw do smaku solą oraz pieprzem i ewentualnie szczyptą ziół prowansalskich. Grzanki posmaruj pastą serową. Obłóż paseczkami warzyw. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina