Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki na cieście francuskim"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Orzechy siekam, ser kroję w kostkę. Gruszki myję, osuszam i kroję w plasterki o gr. ok. 1/2 cm.
Ciasto dzielę za pomocą radełka na 9 prostokątów. Każdy smaruję roztrzepanym jajkiem i przekładam na blaszkę. Na ich środkach układam plastry gruszek, a na nich orzechy i ser pleśniowy. Całość oprószam kolorowym pieprzem.
Piekę prostokąty ok. 20 min w temp. 190°C. Przed podaniem dekoruję je listkami natki pietruszki.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
40 min • Porcja ok. 320 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 9 porcjiŹródło: Kobieta i życie