Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na grillowanego pstrąga w otoczeniu nadziewanej grillowanej pieczarki z sosem jogurtowym. Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę naturalnych przypraw VEGA Prowansalska.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Pstrągi posypujemy przyprawą prowansalską,świeżo mielonym pieprzem i solą. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po określonym czasie pstrągi grillujemy z każdej strony po kilka minut na grillu. Grillowane kapelusze pieczarek. Umyte, obrane kapelusze pieczarek napełniamy cebulką czerwoną, pomidorkami, kabanosami.Wierzch kapeluszy posypujemy startym serem. Doprawiamy do smaku przyprawą prowansalską, pieprzem ziołowym i solą.
Sos jogurtowy: Do jogurtu dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku mieszamy do połączenia.