Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Góralska kwaśnica z żeberkami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Umyj żeberka i pokrój je na mniejsze części. Przełóż razem z kiszoną kapustą do garnka. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zalej wodą.
Zagotuj, zmniejsz ogień i duś przez ok. 45 minut. W międzyczasie obierz cebulę, posiekaj ją w piórka. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż go na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj cebulę i zeszklij.
Zeszkloną cebulę oraz podsmażony boczek wrzuć do garnka z kapustą, zamieszaj, po czym duś jeszcze przez około 30-40 minut.
Wyjmij żeberka, odkrój mięso od kości. Mięso podziel na mniejsze kawałki i ponownie dodaj je do zupy. Dopraw solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.
Gotową kwaśnicę podawaj np. z dodatkiem jasnego pieczywa.Źródło: Świat kobiety