Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 29
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 27
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21476
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 29
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 27
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21476
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
Pokrojony czosnek mieszam z pozostałymi składnikami marynaty i smaruję nią umyte, oczyszczone ze szczeciny golonki. Odstawiam na co najmniej 24 godziny do lodówki.
Trzy rękawy do pieczenia związuję z jednej strony, wkładam do każdego jedną golonkę z marynatą, wlewam pół szklanki wody. Związuję z drugiej strony.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wlewam dwie szklanki wody, układam na niej szczelnie zamknięte rękawy z golonkami.
Piekę 2-2,5 godz. (zależnie od wielkości golonek) w 200oC, już bez podlewania wodą i obracania mięsa.
<strong>Czas przygotowania 2 dni. Cena jednej golonki ok. 8 zł.
Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.</strong>Źródło: Rewia