Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z rodzynkami i sosem karmelowym"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1873
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1873
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
ok. 90 min • Porcja ok. 140 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 10-12 porcji.
Kapustę parzę, odrywam liście. Cebulę szklę na maśle, mieszam z mięsami.Dodaję rodzynki, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, doprawiam. Farsz nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam w brytfannie, podlewam szklanką rosołu, duszę do miękkości.
Cukier rumienię na patelni, skrapiam wodą. Zrumieniam na maśle startą cebulę. Rozprowadzam resztą rosołu z mąką, dodaję karmel, sól, sok z cytryny, zagotowuję. Gołąbki polewam sosem.Źródło: Kobieta i życie