Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki w czerwonej kapuście"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Kapustę włóż do wrzącej wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 20 min. Wyjmij, osącz, ostudź. Zdejmij 10 najładniejszych liści.
2. Kaszę jaglaną sparz na sicie wrzątkiem. Wsyp do lekko osolonej wrzącej wody, ugotuj. Ostudź.
Cebulę obierz, posiekaj. Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj boczek, wymieszaj, podsmaż. Przełóż do kaszy. Wbij jajko, wsyp natkę, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Na blacie rozłóż liście kapusty (jeśli są twardawe, można je lekko rozbić tłuczkiem). Ułóż farsz, boki zawiń do środka, zwiń. Zepnij wykałaczkami. Gołąbki włóż do dużego garnka, wlej bulion (gołąbki muszą być w nim lekko zanurzone). Duś 20-25 minut na małym ogniu.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie