Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pogoda nie rozpieszcza można spędzić trochę czasu w kuchni i uwierzcie, że warto . Długo gotowane na minimalnym ogniu mięso łatwo odchodzi od kości, a kokosowy sos nadaje mu niezwykłego smaku......
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
W sporym garnku rozgrzać olej kokosowy. Golonki obsmażyć do zrumienienia, odłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać drobno posiekaną papryczkę chili i pastę curry, podsmażać razem przez minutę.
Wlać mleko kokosowe, dodać liście limonki kaffir, cynamon i pastę z tamaryndowca, doprowadzić do wrzenia.
Do sosu przełożyć gicz jagnięcą, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec sos doprawić sokiem z limonki. Podawać z ryżem, posypane prażonymi orzeszkami i świeżą kolendrą.