Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie tarteletki"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Szpinak opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Łososia umyj, pokrój w kostkę. Rozłóż płat francuskiego ciasta i pozostaw 10 minut w pokojowej temperaturze, aby ciasto rozmarzło. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj szpinak, smaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia. Przypraw solą i pieprzem. Jajka wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą, pieprzem i muszkatem.
Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkuj, wytnij 12 kółek. Foremki o śr. ok. 11 cm wyłóż pergaminem. Wylep kawałkami ciasta. Spody posyp tartą bułką. Do połowy tarteletek nałóż po porcji szpinaku i łososia. Polej połową sosu śmietanowego. Resztę sosu rozsmaruj na pozostałych spodach. Obłóż je pomidorkami. Tarteletki piecz 35 minut w temperaturze 200°C. Udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Naj