Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mianem forszmaku określa się kilka potraw z Lubelszczyzny. Jedną z nich jest rodzaj gulaszu z kilku rodzajów mięs z dodatkiem ogórków kiszonych i pomidorów. Dziś proponuję forszmak z dodatkiem ugotowanej kaszy gryczanej.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry a następnie w paski. Obsmażamy na oleju a następnie przekładamy do większego garnka.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, smażymy na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, dokładamy do garnka. Boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w półplasterki, oprószamy mąką, następnie również podsmażamy. Wkładamy do garnka.
Zawartość garnka zalewamy 500 ml wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, słodką paprykę. Dusimy ok. 1,5 godziny.
Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem w miarę potrzeby. Dodajemy śmietanę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną i ewentualnie z surówką.