Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki i ich specyficzny aromat - jedni uwielbiają a inni wprost przeciwnie: wolą głodować niż je spróbować. Aby połączyć zwolenników i przeciwników polecam oszukane flaczki czyli flaczki drobiowe z fileta kurczaka. Brak charakterystycznego zapachu tradycyjnych flaków a smak naprawdę wyborny:)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 97
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 97
Składniki
Fileta drobiowego oczyszczamy z błon i kostek i przekrawamy na pół /lepiej zmieści się w garnku/. Warzywa oczyszczamy i przekrawamy na pół. Do garnka przekładamy mięso i przygotowane warzywa i zalewamy bulionem - ok 2 cm nad poziom mięsa i warzyw. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, delikatnie solimy i pieprzymy oraz doprawiamy słodką papryką i szczyptą imbiru /proponuję imbir mielony - łatwiej go dawkować/ Zagotowujemy i gotujemy powoli ok. 30 min. po tym czasie zupę przecedzamy. Mięso i warzywa odstawiamy do wystygnięcia. Warzywa kroimy w słupki i dodajemy z powrotem do bulionu. Mięso kroimy w paski zgodnie z kierunkiem włókien /możemy też mięso podzielić palcami/ i dodajemy do zupy. Jeśli fileta pokroimy w poprzek włókien kawałki będą się rozpadać w zupie. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem,papryką słodką i ostrą, majerankiem i imbirem. Flaczki zagotowujemy i gotujemy powoli jeszcze ok. 5 min.